2012. szeptember 25., kedd

Edzés sporteszközökkel

Aki fanatikusan ;-) szereti a sportot biztosan vesz magának előbb utóbb sportszereket. Természetesen én sem hagyhattam ki az újabbnál újabb vételeket,- (...persze nem mindig egyszerű pinket beszerezni hihi...) - melyek között mindig volt praktikus és sajnos felesleges is. Bemutatok most ezek közül neked pár egyszerű dolgot, amelyeknek otthoni edzéseknél te is hasznát veheted:


1. Az én kedvencem :) - STEP lépcső!

ugyan már az a kis lépcső... annak mi értelme van....“?- mondja a bátyjám :-) te is hallottál már hasonló kritikát :-)???
 

Aki nem probálta még ki, nem is tudja miről marad le :-), és persze nem tudja milyen megerőltető egy step aerobic-os edzés, ha álllítasz a magasságon, komolyabb intenzitásnál tutira szakad rólad a víz! Nagyon szuper kardió edzésforma!

Ugyanakkor a step padot használhatod kiegeszítő eszközként is core training-nél vagy intervallum edzésnél!

Fontos, ha padot vásárolsz, hogy ha teheted áldozz rá picivel többet, és masszívabb variációt válassz. Tudom a barátnőimről, hogy egy olcsóbb, könnyebb paddal hamar megcsúszhatsz!!!

 

Ha van már step lépcsőd otthon, vedd elő kedvenc zenédet, és próbáld ki ezt a vidám egyszerű Basic step koreográfiát kezdőknek:
 
 
 
 
2. THERA BAND - elasztikus szalag  

az egyik legpraktikusabb, legegyszerűbb sporteszköz. Nem drága, bárhol méterben megkapod.

FONTOS! Arra figyelj, hogy elég hosszút vásárolj, kb. 2,5 m-t. Ha túl rövid a szalagod, nem fogsz tudni összetettebb gyakorlatokat kivitelezni!







A következő videók bemutatják milyen sokoldalúan tudod használni ezt az egyszerű sportszert!!!

Kardió edzéshez
 
 
Láb-fenék edzéshez
 
 
Kar - hát edzéshez
 
 
  
Hasizomgyakorlatokhoz
 
 
 
 


Fitnesz labda -swiss ball

Nagyon divatos sporteszköz, ezért sokan megveszik. Neked is van már otthon a sarokban, és nem használod? Kár, mert igazán praktikus! Igazi kihívás, hogy egyensúlyozz, és egyidőben helyesen végezd a gyakorlatot!

FONTOS!
Vásárláskor figyelj arra milyen magas vagy, és annak megfelelően válassz méretet:

Alapszabály:

135-160 cm → labdaméret 55

160-175 cm → labdaméret 65

176 cm-tol →  labdaméret 75


Workout fitneszlabdával
 
 



Lábsúly bokára csuklóra

Tested minden területét intenzívebben megmozgathatod, ha súlyokat használsz. Edzésedet akár már egy fél kilós súly is sokkal hatékonyabbá teszi , több kalóriát égetsz, mélyebb izomzatot is mozgatsz!!!
 

Én a fél kilós súlyokat nemcsak tornára, de step aerobic közben is gyakran használom. Egy idő utan észre sem veszem, csak amikor leveszem őket és érzem milyen lepkekönnyűek a lábaim :-)

FONTOS! Vásárláskor itt figyelj arra milyen méretű a súly kerülete. A legjobb, ha állítható!



Kézi kisebb súlyzók + súlyzórúd tárcsákkal
 

Mindkettőre vonatkozik , hogy erősítésnél veszed majd igazán hasznát. Ha változatos edzésre vágysz, akkor fontos néha beiktatni súlyzós edzéseket is, melyekkel izomtömegedet növelve további zsírt égetsz majd! Ne ijedj meg nem lesznek ettől még hatalmas izmaid :-))) Egyszóval : Láb, - kar erősítésnél elhagyhatatlanok!!!!!

De akár step aerobic-nál is foghatsz kisebb fél, vagy 1 kg-os kézi súlyzókat a kezedbe, és így majdnem észrevétlenül erősítesz is a koreográfia alatt.

Itt az ötlettár új súlyzós edzésekhez, építs izmot nagyobb súllyal, vagy szálkásíts!
 
 
 
 
 
 
 
Jó tornát, tudod csak lazán, jókedvűen, csajosan! BE FIT GO PINK!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése