2013. március 16., szombat

14 napos program- 9. nap





A mai gyakorlatsor

Bemelegítés 5 percben


Ismét a 2. WORKOUT





A mai menü részletesen


Reggeli 1 db perec pici vajjal vagy margarinnal + 2 dl tej, vagy latte macchiato, vagy tejes kávé








EBÉD 1. Kínai ananászos fasírt

5o g darált hús marhából
1 tojás
1 karika ananászkonzervből - ha lehet nem cukrozott
5-6 rózsa brokkoli
fél kaliforniai paprika
fél póréhagyma
5o g bambuszrügy
1 gerezd fokhagyma
1 dl zsírmentes tejszín
1 dl víz
1 teáskanál keményítő
Ízlés szerint édes és sós szója szósz
Ízlés szerint curry
pici só


Elkészítés

A beáztatott zsömlét összekeverjük a hússal, a tojással és curryvel, pici sóval 1 gerezd áttört fokhagymával. Az ananászt egészen pici darabokra vágjuk, és a masszához adjuk, majd csinos kis golyókat formázunk, és kevés olajon aranybarnára sütjük őket.

A megmosott brokkolit rózsákra szedjük, a paprikát és póréhagymát is mossuk, felvágjuk, a bambuszrügyet lecsepegtetük, és lemossuk.

Wokban 2 evőkanál szezámolajat (vagy más wokolajat) felforrósítunk, a zöldségeket 4-5 percig sütjük, hozzáadunk 2 gerezd áttört fokhagymát, egy kevés vizet, a kókusztejet, a szójaszószt, és a curryt.
További 5 perc után hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.

A kész zöldségköretet tálalhatjuk az ananászból és fasírtgolyókból készített nyársakkal , vagy ízlés szerint rizzsel, tésztával.








EBÉD 2. Fonott csirke

Moss meg alaposan 3 burgonyát, hosszában mindegyiket vágd be minimálisan, hogy a héjuk sütés közben ne szakadjon ki, majd egészben tedd be őket a sütőbe kb. 45 percig.


Közben a salátához 2 paradicsomot kockázz fel, és egy fél lila hagymát vágj karikára.
1 evőkanál olívaolajból, 2 evőkanál balzsamecetből, 1 evőkanál meleg vízből, sóból borsból, pici édesítővel, vagy cukorral készíts salátaöntet, add a hagymás paradicsomokhoz, tedd félre, amíg készül a husi, mert finomabb a saláta, ha már összeértek az ízek.
Készítsd el a fonott csirkemelleket: Ehhez egy darab kb. 15o g-os csirkemellet vágj csíkokra, fűszerezd be a kedvenc fűszereiddel minden oldalról, fond egybe, majd hústűvel fixáld le, végül minimális olívaolajban süssd aranybarnára őket.


TIPP családi ebédhez:
A recept egy főre szól, de az adagokat felszorozva, az egész családnak tartalmas finom ebéd készíthető.




VACSORA

Milánói Saláta
1 fej jégsaláta fele
2 közepes paradicsom, vagy 4 koktél paradicsom
1 főtt tojás
1 szál újhagyma
1 fél vöröshagyma, karikákra vágva
2 szelet gépsonka (50g)
1db lapka sajt (zsírszegény)
1 evőkanál joghurt
1 evőkanál tejföl

1 evőkanál light majonéz

Elkészítés

A tojást megfőzzük cikkekre vágjuk, a zöldségeket megmossuk, felvágjuk.
A sajtot és a sonkát csíkokra vágjuk.

A tejfölből joghurtból majonézből, sóval borssal saláta öntetet készítünk, ezt a salátára öntjük.

1 pirított toastot fogyasztunk hozzá.



DÉLELŐTT VAGY EBÉDHEZ MINIMÁLIS SNACK megengedett.
A lehetséges falatokat :-) a SNACKBÁRBAN
a képre kattintva tudod elérni.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése